Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Inception

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 148 λεπτά. 
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν με τους: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κεν Γουατανάμπε, Έλεν Πέιτζ, Τζότζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ.
Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία επιτρέπει την εισβολή στο ανθρώπινο υποσυνείδητο, ένας επαγγελματίας κλέφτης ιδεων μέσω ονείρων έρεχεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση. Την εμφύτευση μια ιδέες, κάτι που θα αποδειχθεί εκπληκτικά δύσκολο και θανάσιμα επικίνδυνο.
Από τις καλύτερες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν, που, από ότι φαίνεται, προτιμά τις ταινίες του να έχουν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι κάτι που πετυχαίνει απόλυτα σε αυτήν την προσεγμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Ο Ντι Κάπριο μπαίνει μέσα στο ρόλο του και μας δείχνει έναν άνθρωπο που μπαίνει στα όνειρα των ανθώπων για να αποσπάσει πληροφορές. Η ταινία είναι πάρα πολύ δύσκολη για να την καταλάβει κανείς και πιθανόν να μην την καταλάβει αν την δει μόνο μια φορά. Τροφή για σκέψη και εντυπωσιακή μέσα στα όνειρα, όπου η ταινία πετυχαίνει στο να καθηλώσει στη θέση του τον θεατή για τρεις ώρες, αρκεί να ξέρει ότι δεν έχει πάει να δει μια ταινία στην οποία οι σχεδιαστές των οπτικών εφέ μπορούν να μας δώσουν στην οθόνη τα πιο ωραία τους όνειρα, αυτά να περάσει η ώρα, αλλά μια από τις πιο ωραίες περιπέτειες των τελευταίων χρόνων και μια από τις πιο δυσνόητες.
Αξιολόγηση: ***1/2 (Καλή/Πολύ Καλή)
του MicLef
Trailer:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου